Fri frakt över 500kr | Betala med Klarna

Sverigekompaniets blogg

Tvättråd från Sverigekompaniet

Tvättråd från Sverigekompaniet - Sverigekompaniet

 

Nu har vi lagt till tvättråd på hemsidan för att göra det enklare att hålla plaggen i toppskick länge. 

Varför är tvättråd viktigt?

Att tvätta dina kläder på rätt sätt är nyckeln till att bevara deras kvalitet och hållbarhet över tiden. För många är tvättanvisningar ofta förbisedda, men de kan göra en stor skillnad när det kommer till hur länge dina plagg håller och hur de ser ut efter tvätt. Det är särskilt viktigt när det gäller tryckta plagg eftersom felaktig tvätt kan leda till att trycken bleknar eller skadas och att tyget slits i förtid.

Att tvätta på rätt sätt bidrar också till minskad energiförbrukning och minskad miljöpåverkan.

Hög temperatur är kläders största fiende

Höga temperaturer riskerar att skada de flesta tyger, men särskilt kläder med tryck lider av att utsättas för höga temperaturer. Det gäller både under tvätt och torkning. Vi rekommenderar inte att man använder torktumlare till några tryckta plagg och om man använder torkskåp bör temperaturen inte överskrida 30 grader. 
Allra bäst är att lufttorka plaggen hängande på galge.

En annan anledning till att undvika höga temperaturer är för att det förbrukar stora mängder energi vilket har en negativ miljöpåverkan.

Fler tvättråd hittar du här.

Älska naturen!

Älska naturen! - Sverigekompaniet

 

Varför Sveriges Natur Förtjänar Vår Kärlek och Omtanke

Ibland kan det kännas som att världen snurrar allt snabbare, och att vi människor lever i en konstant ström av upptagna scheman och digitala distraktioner. Men mitt i allt detta kaos finns en plats av stillhet, skönhet och frid - den svenska naturen. Med sina vidsträckta skogar, kristallklara sjöar och majestätiska fjäll är den svenska naturen en skatt som förtjänar att älskas och vårda. Här är några anledningar till varför:

Unik biologisk mångfald: Sveriges natur är hem för en otrolig mångfald av växter och djur. Från de majestätiska älgarna som vandrar genom skogarna till de vackra orkidéerna som blommar på ängarna, varje del av Sveriges ekosystem är värdefullt och värt att bevara.

Ren luft och vatten: I en tid där föroreningar och klimatförändringar är alltmer oroande är den svenska naturen en oas av renhet. De friska skogarna agerar som lungor för planeten, absorberar koldioxid och producerar syre. Dessutom är Sveriges sjöar och vattendrag kända för sin renhet. Särskilt i norra Sverige, där vattnet ofta går att dricka direkt ur bäckarna.

Rekreation och välmående: Att spendera tid i naturen har visat sig ha positiva effekter på vårt välmående. Från att minska stressnivåer till att öka kreativitet och koncentration, är naturen en kraftfull källa till hälsa och lycka. Och med Sveriges många nationalparker, vandringsleder och naturområden finns det alltid möjlighet att upptäcka och njuta av dess fördelar.

Kulturell och historisk betydelse: Sveriges natur har en rik kulturell och historisk betydelse. Den har inspirerat generationer av konstnärer, författare och poeter, och har format den svenska identiteten på många sätt. Att vårda och bevara denna natur är att vårda och bevara en del av vårt kulturarv.

Ansvar för framtida generationer: Slutligen är det vår skyldighet att vårda den svenska naturen för kommande generationer. Genom att vidta åtgärder för att skydda och bevara våra skogar, sjöar och vildmarker säkerställer vi att våra barn och barnbarn också kommer att kunna njuta av dess skönhet och rikedom.

Så låt oss ta ett ögonblick att reflektera över den underbara gåva som den svenska naturen är. Genom att älska och vårda den, inte bara för vår egen skull utan också för våra framtida generationer, kan vi säkerställa att dess skönhet och rikedom förblir intakt för alltid.

För att hylla och stå upp naturen har vi tagit fram kollektionen "älska naturen". Där finns t-shirts, tröjor, huvtröjor och tygpåsar med budskapet "Älska naturen" och "inte störa, inte förstöra".

Den kollektionen hittar du här.

 

Nej till VAR i svensk fotboll!

Nej till VAR i svensk fotboll! - Sverigekompaniet

Fotboll är mer än bara en sport i Sverige. Det är en del av vår kultur, en källa till passion och gemenskap för miljontals supportrar runt om i landet.
Men med den pågående debatten om att införa VAR, Video Assistant Referee, i svensk fotboll, är det viktigt att vi överväger konsekvenserna av en sådan handling noggrant. Vi  är starkt emot införandet av VAR i svensk fotboll, och vi ska berätta varför.

För det första, införandet av VAR skulle förstöra det naturliga flödet i spelet. Fotboll är en sport som lever och andas genom dess kontinuerliga flyt.
Oftast i alla fall. Alltför många avbrott sker redan vilket är synd.
Men VAR skulle ytterligare sänka fotbollens flöde genom att ständigt stoppa spelet för att granska incidenter på video i sin jakt på millimeterrättvisa på molekulär nivå.

Vi har alla sett hur det ser ut utomlands i länder där VAR införts.
Hur det resulterar i en fragmenterad och störande upplevelse för både spelare och supportrar.
Istället för att njuta av den naturliga rytm och spänning som fotbollen erbjuder, tvingas vi att vänta tålmodigt medan domarna konsulterar videobevis. Ofta i flera minuter.
Dessutom så leder det till färre mål, då fler mål döms bort. Och visst kan det vara positivt om felaktiga mål döms bort men alltför ofta ser vi en bedömning som dömer bort till synes regelrätta mål för petitesser såsom att en hand eller tåspets varit offside på en spelare i flera moment innan själva målet. Denna överdrivna detaljgranskning anser vi förstör sporten.

Vi kan också se att många supportrar tycker att VAR har gjort fotbollen mindre underhållande. 

I en opinionsundersökning av engelska Football Supporters Association (FSA) med 33,000 tillfrågade supportrar så svarade mer än 40% att deras intresse för fotboll minskat p.g.a. VAR.
95% av de som upplevt VAR inifrån en fotbollsarena och 94% av de som upplevt det via TV svarade att det gjort matchen mindre underhållande. 95% svarade också att de var missnöjda med att det spontana måjublet försvunnit eller minskat p.g.a. VAR.
Vidare så svarade 44% att de sannolikt skulle besöka färre matcher i framtiden p.g.a VAR.

Vissa kanske invänder att fotbollssupportrar i allmänhet är väl konservativa och helt stängda för förändring och tekniska framsteg inom sporten, men samma undersökning visade också att hela 97% av de tillfrågade ansåg att så kallad Goal Line Technology var positivt för fotbollen. Det visar att det inte handlar om ett generellt motstånd mot all föränding utan ett specifikt motstånd mot just VAR.

Hur som helst så är detta är siffror som borde avskräcka ledare inom svensk fotboll från att införa VAR i dess nuvarande form.
Engelsk fotboll kanske klarar av stora tapp av supportrar då de dels kan ersättas av nya supportrar på läktarna med tanke på det enorma intresset som ändå finns för engelsk fotboll över hela världen, samt även med tanke på att den främsta inkomstkällan är TV-avtalen och inte publiken på läktarna.

I Sverige ser det dock radikalt annorlunda ut. Allsvenskans förmodligen främsta USP är den passionerade publiken och stämningen. För de flesta klubbar är cen betalande publiken på arenan den främsta inkomstkällan som skulle vara helt förödande att förlora. Det är också den hödljudda och passionerade publiken på läktarna som säljer Allsvenskan. Läktarkulturen säljer Allsvenskan.

Så kort sagt, svensk fotboll skulle inte klara en påtaglig minskning av antalet åskådare på plats.
Det går givetvis inte att säga med säkerhet att VAR skulle påverka åskådarantalen på plats negativt, men svaren i ovannämnda opinionsundersökning från England samt den kraftigt negativa inställningen till VAR generellt bland svenska fotbollssupportrar bör verkligen stämma till mycket noggrann eftertanke.

 

Sammanfattningsvis finns det flera skäl till varför införandet av VAR skulle förstöra fotbolls-upplevelsen i Sverige. Det skulle störa den naturliga flödet i spelet, ta bort den mänskliga faktorn, underminera domarnas auktoritet och minska spänningen och dramatiken. Istället för att förbättra kvaliteten på spelet, skulle det göra det mindre engagerande och mindre underhållande för supportrar. Därför är det viktigt att vi håller fast vid det traditionella sättet att döma fotbollsmatcher och avvisar tanken på att införa VAR i svensk fotboll.
I alla fall VAR i dess nuvarande form.

Om VAR i framtiden blir betydligt bättre och lyckas lösa alla brister så kan vi givetvis överväga att byta åsikt. Men det känns långt borta och tills dess säger vi: NEJ TILL VAR!

Vi känner så starkt för svensk fotboll och är så stolta över Allsvenskan så vi känner att det är en viktig kamp att ta. 
Därför har vi även tagit fram en t-shirt för de som känner som vi och är emot VAR i svensk fotboll. Den hittar du här.

Nu erbjuder vi eget tryck på matchtröjor

Nu erbjuder vi eget tryck på matchtröjor - Sverigekompaniet

Vi på Sverigekompaniet är otroligt glada och stolta över att äntligen kunna erbjuda våra kunder möjligheten att skapa sina egna unika matchtröjor med eget tryck av namn på ryggen. Det har varit en efterfrågan vi har lyssnat noggrant på, och nu är det äntligen verklighet!

Att kunna erbjuda eget tryck på våra matchtröjor är något vi länge har strävat efter. 

Från och med nu kan man i shopen välja eget tryck när man väljer denna svenska matchtröja. Man kan välja att skriva sitt eget namn, sin favoritspelares, eller bara någon slogan. Vi tror att detta kommer att göra våra matchtröjor ännu mer speciella och personliga för varje individ som bär dem.

Att erbjuda eget tryck är ett steg framåt för oss på Sverigekompaniet och det är en funktion vi är stolta över att äntligen kunna erbjuda våra kunder. Vi strävar alltid efter att förbättra och anpassa vårt utbud för att möta våra kunders behov och önskemål, och detta är ett exempel på det.

Så, om du letar efter en matchtröja som verkligen sticker ut och representerar dig på bästa möjliga sätt, tveka inte att besöka vår hemsida och prova vår nya eget tryck-funktion. Vi är övertygade om att du kommer att älska den lika mycket som vi gör!

Matchtröja med eget tryck hittar du här.

Vill du hellre ha en matchtröja UTAN eget tryck så finns den här.

Dessa tröjor är unisex och kan bäras av både dam och herr.

Heja Sverige!

 

Vad är 51-procents-regeln och varför spelar den roll?

Vad är 51-procents-regeln och varför spelar den roll? - Sverigekompaniet
I svensk sport, speciellt inom lagidrotter som fotboll och ishockey, syftar 51-procentsregeln på en regel som innebär att ett idrottslag måste ägas och kontrolleras till minst 51% av en svensk klubb eller organisation för att kunna tävla i de högsta nationella serierna. Detta är vanligtvis för att skydda traditionen och identiteten hos klubbar från att tas över av utländska ägare eller investerare. Regeln är utformad för att säkerställa att det finns en stark lokal förankring och att klubben är mer än bara en kommersiell enhet.

Läs mer